Félmaratoni történetek: Károlyi Judit – Első félmaraton

Gyermekkorom óta az életem részévé vált a sport. Tornáztam, műugrottam, de az igazi szerelem az atlétika volt. A futás szerete innen ered. Sajnos sokszor megsérült a térdem, volt egy Denks műtétem, így évek maradtak ki futás nélkül.

2010 szeptemberében újra futócipőt húztam és próbára tettem magam, hogy mennyit bírok. Először csak két-három kilométereket futottam napi rendszerességgel, majd emeltem a kilométerek számát.

A BSI oldalán olvastam a Kékes Csúcsfutásról és elhatároztam, hogy először ott próbálom ki magam, nagyon- nagyon tetszett és innentől meg már nem volt megállás: Coca Cola Testébresztő, majd ezt követte az E.ON Délibáb Futás, ahol a hőség ellenére sikerült lefutnom a 14 km-t!

Azt hiszem, itt volt az a pont, amikor elhatároztam, hogy jöhet szeptember 4-én a félmaraton. Természetesen edzésterv alapján készültem fel, és próbáltam a nyaralás alatt is tartani az előirt futás adagomat. Kisebb nagyobb nehézségeim adódtak térd fájás miatt, de nem adtam fel, mert nagyon készültem az első félmaratonomra.

Nem tudtam, hogy fog menni, de bíztam magamban és szeptember 4-én teljesítettem!

Most készülök november 20-án is a Balaton Maraton és Félmaratonra, ahol szintén félmaratont szeretnék futni.

És jövő évre pedig a maratoni távot szeretném meghódítani. Tanácsom azoknak, akik még nem futottak, mindenképpen próbálják ki, mert felejthetetlen élmény! Jó edzésterv, kitartás és menni fog.