Regisztráció a babakocsis futás Guinnes rekordkísérletére – és egy kis babakocsis futóetikett!

Mint arról hírt adtunk, a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton napján a Ligetkörön babakocsis futónagyköveteink megkísérlik felállítani a „legtöbb babakocsis futó egy versenyen” kategória magyarországi Guinness rekordját. Ahhoz azonban, hogy pontosan tudni lehessen, hányan is lesznek a kocsit toló anyukák, nagymamák, apukák, regisztrálni kell.

A babakocsis futás mozgalmának szekerét hazánkban gőzerővel tóló [futónagykövetek, Nyári Zsolt és Nyári Fruzsina] egy honlapot indított a közelmúltban, amin hírt adnak a babakocsis futással kapcsolatos mindenféle dologról – köztük a rekordkísérletről is. Ezen a honlapon kell regisztrálni részvételi szándékodat az egyedülálló megmozdulásra.

Ha szeretnél regisztrálni, akkor >>> kattints ide, és itt jelezd szándékodat!

A lényeg, mert mi is lehetne egy részvételi rekordkísérlet lényege: legyetek minél többen szeptember 14-én!

Futónagyköveteink közös edzéseket, jelenleg pedig már közös felkészülést is végeznek a Ligetkörre a hozzájuk csatlakozott babakocsis futókkal, és akik a „BSI babakocsis futónagykövetségéhez” tartoznak, azokat a futónagyköveteknek lehetősége van az aktuális SPURI aranykártyás áron benevezni a ligetkörre, érdemes tehát csatlakozni a közösséghez, aminek facebook csoportja is van. Ezt >>> itt éred el.

Ha úgy döntesz, hogy babáddal te is eljössz, hogy hozzájárulj a kísérlet sikeréhez, akkor végezetül olvasd el ezt a pár pontba összeszedett „babakocsis futó etikettet”, hogy balesetmentesen, jó hangulatban teljen az esemény.

A babád biztonsága a legfontosabb, és az hogy mind a ketten jól érezzétek magatokat.

 

 1. A verseny előtt mindenképp próbáld ki milyen babáddal futni. Ne a versenyen teszteld!
 2. Indulás előtt ellenőrizd a babakocsit! (A kerekek a helyén vannak-e, fel vannak-e fújva megfelelően, a fék működik-e, biztonsági karpánt megvan-e stb.)
 3. A starthoz állás előtt mindenképp kösd be babádat a babakocsiba!
 4. Babád védelmére a verseny alatt különösen figyelj! Vigyél neki frissítőt! Óvd a szélsőséges időjárástól, gondoskodj napvédelemről a melegben, és esővédőről esős idő esetén!
 5. A versenyeken lehetőleg az utolsó sorokból induljatok, a tömeget elkerülve!
 6. Ügyelj az úthibák kikerülésére, aszfalton található szintkülönbségekre, padkákra, macskakőre stb.
 7. Ne fuss közel az előtted haladóhoz! Hagyj kb. 2 méter távolságot.
 8. Az útra figyelj és ne a körülötted lévő szurkolókra!
 9. Ne szlalomozz a futók között babakocsival!
 10. Váltó pontoknál és frissítő pontoknál különösen figyelj a babakocsira, nehogy felborítsák a tumultusban.
 11. Rövidebb távú versenyeken javasolt a részvétel babakocsis futóknak.A verseny során mindig tartsd szem előtt, hogy babád biztonsága az első! Ebben a sportágban a részvétel a legfontosabb, nem a sebesség és az idő.