Nemzetközi maraton, félmaraton naptár

Bárhol járunk a nagyvilágban, majd’ mindenhol találunk egy-egy remek nemzetközi maratont, félmaratont. Az AIMS (Association of International Marathons and Distance Races) honlapján elérhetők a 2013-as nversenyidőpontok és -helyszínek, benne az idei maratonokkal és más futóeseményekkel.

A szövetség honlapján megjelentetett versenynaptár jelenleg 2013 decemberéig tartalmazza a nemzetközi maratonokat, félmaratonokat, terep, országúti, hegyi és ultrafutóversenyeket – köztük az idei 28. Nike Nemzetközi félmaratont és a 28. Spar Maratont is. Böngészd át, hátha most tudod meg, hogy épp egy félmaraton közelébe vet majd a sors, miközben te csak egzotikus városba készültél nyaralni. Vagy dolgozni.

Sok verseny van – s akkor most még csak a legnagyobbakat láttuk. Katt ide: http://aimsworldrunning.org/Calendar.htm

Az AIMS (The Association of International Marathons and Distance Races), mint szervezet 1982 májusában alakult meg az első londoni Világkongresszuson. A világ néhány vezető maratonjának szervezői már több mint két éve tartottak nem hivatalos találkozókat, többek közt New York-ban és Honululu-ban, azzal az céllal, hogy létrehozzanak egy ilyen szervezetet.

Eredetileg az volt a szándékuk, hogy egy olyan fórumot hozzanak létre, ahol kicserélhetik az ötleteiket, melyek segíthetik az események fejlesztését. Később megírták a Szervezet Házirendjét, hogy ezen túlléphessenek, és lefektettek néhány alapszabályt, melyek irányítják a szervezet és a tagság működését.

A Szervezet Házirendjének második pontja alapján a Szervezet célkitűzései:

a) A hosszútávfutás felkarolása és népszerűsítése világszerte.
b) Minden utcai futóversennyel kapcsolatos kérdésben együttműködés az IAAF-el.
c) Az információ, tudás és tapasztalatok kicserélése a szervezet tagjai között.

Az AIMS továbbra is fő céljai elérésén dolgozik – a világ első számú sportjának, a futásnak a népszerűsítésén, a szoros kapcsolat fenntartásán a fent említett támogatókkal, valamint hogy a versenyszervezéssel kapcsolatos információkat, tapasztalatokat és technikákat összegyűjtse és tagjai rendelkezésre bocsássa.