Pályacsúcs és bő 9500 nevező a Telekom Vivicittá Félmaratonon

Csere Gáspár (pályacsúccsal!) és Merényi Tímea másodszor nyertek a Telekom Vivicittá Félmaratonon.

csereg

A rajtjot dr. Simicskó István, Honvédelmi Miniszter, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes asszony és Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója lőtték el 9 órakor. Több mint 9500 nevezőt számlált csak ez a versenyszám, így nem csoda, hogy a rajtkapu mögött felsorakozó mezőny az Árpád hídi felhajtó aljáig ért, s hogy csaknem 25 percbe telt, mire mindenki elindult.

Ekkor Csere Gáspár, a BEAC versenyzője már az élen futott, s meg is tartotta vezető helyet a célbaérkezésig. 1 óra 7 perc és 32 másodperc alatt tudta le a 21 kilométert – amelynek útvonala a Margit, a Lánc- és a Szabadság hidat, a rakpartokat, valamint a budai alagutat is érintette -, s ezzel több mint egy perccel megdöntötte Berecz Lajos 2014-es pályacsúcsát (1:08:53). A dobogó második fokára felálló Bogos Tamásra három percet vert.

Ezután folyamatosan érkezett a többezer félmaratonista a napsütötte Margitszigetre, köztük az a Kadlót Zoltán is, aki csaknem napra pontosan húsz éve érte el Belgrádban 1:02:22-es, ma is élő országos csúcsát (most 1:20:50-et futott). A hölgyek között Merényi Tímea volt a leggyorsabb (01:23:11).