Félmaratont futott egy kutya – még érmet is kapott

Ludivine, egy két és fél éves kutya is teljesítette az Alabama állambeli Elkmontban első ízben rendezett félmaratoni futóversenyt. Igaz, ezt sem az eb, sem más nem tervezte.

dog1

A vadászkutyát gazdája csupán a szokásos reggeli szellőzésre engedte ki, ám az eb fogta magát, meglógott az udvarból és a nem messze épp rajthoz készülődő futók közt kötött ki.

Mivel jól viselkedett és nyakörve is volt, mindenki azt gondolta, a szervezők vagy a futók közül tartozik valakihez. Ludivine beállt a rajthoz és végül az egész távot lefutotta, részben az élbollyal, bár kutyamódra le-letérve az útvonalról egy kis szimatolásra, majd visszarohanva a szimpatikusnak talált futókhoz.

A célba a legjobb tíz között, nem egészen 1:33-as – nem hivatalos – idővel érkezett, ahol a szervezők az ő nyakába is akasztottak egy érmet. A gazdája ismerősöktől értesült róla, hogy a kutyája a verseny sztárja lett.

Szerencsére az eb nem okozott semmilyen galibát, sőt, neki köszönhetően az egyébként jótékonysági célú verseny sokkal nagyobb publicitást kapott.

 
Forrás: edzesonline.hu/http:runningmagazine.ca
Fotó: WeRunHuntsville/G Gelmis & Jake Armstrong