Ha mindenkiről volna egy célfotó…

Ahogyan szoktuk, most is összeszedtük (legalábbis az interneten nyilvánosan elérhető adatok alapján, ha nem voltak túlságosan eldugva), hogy hányféle félmaratont lehetett futni Magyarországon a 2013-as esztendőben, s hozzácsaptuk a fellelhető maratonok listáját is. Nos, ha mindenkiről készült volna egy fénykép, aki a célvonalon áthalad, számításaink szerint 28563 célfotót tehetnénk sorba.

gen, ez azt jelenti, hogy közelít a 30 ezerhez a maratoni vagy félmaratoni teljesítések száma. Ebből a klasszikus távon 4969 célbaérkezést leltünk a neten 20 eseményen (benne a BSI által rendezett 28. SPAR Budapest Maraton®-nal, valamint a tavaszi futások egyik első hírnökével, a Maratonfüreddel). Félmaratonokból már jóval több volt, s természetesen ezt a távot többen is teljesítették sikerrel 2013-ban: 23632 regisztrált félmaratoni célba érkezést találtunk a tavalyi 72 félmaratoni futáson – ebből a BSI Félmaratonmániájának 5 állomásán 15549 futó állt meg boldogan a 21097,5 méter lefutása után.

Tavaly év elején azt kívántuk magunknak, hogy az év elején hasonlóképpen publikált (igen szép) számokat a 2013-as esztendőben meghaladhassuk. Örömmel írhatjuk, hogy ez bizony sikerült, és ami számunkra különösen öröm volt, az az, hogy az első négy legnépesebb mezőnyt újra a BSI tudhatta magáénak.

Természetesen akadtak olyan események, amiről tudomást szereztünk, de nem találtunk eredménylistát, voltak olyan futások is, ahol nem is számolták a létszámot, nem mérték az időt, valamint bizonyos, hogy akadt olyan szervezett félmaraton, esetleg maraton is, amiről nem is tudunk. Kattints tehát a két linkre a cikk végén, nézd meg, merre és hányan futottak tavaly. És ha tudsz még félmaratoni, maratoni eseményről, kérjük, az eredménylista linkjével együtt küldd el nekünk a BSI facebook oldalán üzenetként, vagy írd meg kommentként a cikk posztja alatt!

És akkor lássuk a medvét! Íme a táblázatok linkjei… Jó bönészést!