Papírforma a prágai félmaratonon

Izgalmasnak ígérkezett az idei, 15. alkalommal megrendezett Prága Félmaraton futama, hiszen nem kisebb csillagok versenyeztek, mint a félmaratoni csúcstartó, Zersenay Tadese, illetve a 2011-es győztes, a tavalyi harmadik helyezett, a kenyai Philemon Limo, aki annak idején először futott Csehországban 1 órán belüli félmaratont. Tadese csúcsot dönteni készült, ám végül a női mezőnyben a kenyai Gladys Cherononak sikerült „csak” pályacsúcsot futnia.

A rendkívül hideg időben induló versenyt egy ötfős boly vezette egészen a végéig, Tadese reményei a világcsúcs elérésére a táv második felére teljesen elvesztek. Az elemekkel – és edzőtársával is meg kellett küzdenie: utóbbit, a szintén erithreiai Amanuel Meselt végül egyetlen lépéssel sikerült megelőznie. Idejük 1:10:10 volt, míg a harmadik befutóé, a kenyai John Lotiangé 1:10:16.

A hölgyeknél a kenyai Gladys Cherono (5 és 10 ezer méteren afrika bajnoka) pályacsúccsal győzött (1:06:48), részideje még 15 kilométernél is belül volt a pályacsúcshoz tartozó részidőn. A férfiakhoz képest kevésbé szorosan követte őt az Worknesh Degefa (1:08:12) és Isabella Ochichi (1:09:21)

Az eredménylista teljes egészében itt tekinthető meg.

Forrás: letsrun