15000-EN ÁLLTAK RAJTHOZ FÉLMARATONON A NAGY ALMÁBAN

Több mint 15.000-en vettek részt a 8. alkalommal megrendezett New York-i félmaratonon, amely a Central Parkból rajtolt és Manhattan utcáin kanyarogva a South Street-en ért véget. 

Sok futó ezzel a versennyel ünnepelte a Szent Patrick napot és talpig zöldben teljesítette a távot.
– Összesen 22 országból érkezett futó és 16 olimpikon indult a mezőnyben, nyilatkozta Mary Wittenberg, a New York Road Runners ügyvezetője.

A kenyai Wilson Kipsang 1 óra 1 perc és 2 másodperc alatt teljesítette a távot, négy másodperccel az olasz Daniele Meucci előtt. Harmadik helyen az hazaiak versenyzője, Dathan Ritzenhein végzett.

A nők versenyét a szintén kenyai Caroline Rotich nyerte, nem sokkal elmaradva 2011-es pályacsúcsától. A 28 éves futónő idén alig több mint 1:09:09 alatt ért célba, 17 másodperccel a pályacsúcsa mögött, de 3 másodperccel a második helyen befutó burundi Diane Nukuri-Johnson előtt. A horvátországi Lisa Stublic harmadik helyen érkezett.

A többszörös amerikai csúcstartó Bernard Lagat is indult a versenyen és élete első félmaratoni versenyén 1:02:33-as idővel 12. helyen ért célba. – Nagyon élveztem a versenyt és elégedett vagyok az eredménnyel. Azt hiszem időnként el fogok indulni egy-egy utcai futóversenyen. Kemény volt, de legalább most már tudom hogyan kell félmaratont futni. – nyilatkozta Lagat.