Félmaratoni történetek: Takács Gábor – A futás öröme

A futás szeretete ez év nyarán kezdődött, amikor a Margitszigeten egy szimpatikus hölgy (Zsani) bemutatta a Nike Futóklub tevékenységét. Addig is kijártam futni hébe-hóba, de csak azért, hogy valamit mozogjak.

Sokszor lebeszéltem magam a futásról. Viszont amikor elkezdtünk kis csapatban futni a szigeten, közösen bemelegíteni és nyújtani, akkor minden megváltozott. Volt olyan hét, hogy egymás után 4 nap voltam kint futni, és már nap közben is alig vártam, hogy mehessek. Nagyon jó ott a csapat. Mindennap változatosan futunk, minden edző nagyon közvetlen és segítőkész. Megtanítják a helyes futást, és remek hangulatot teremtenek hozzá.

Ezeken a futóklubos összejöveteleken említették a Nike Félmaratont. Volt még 1,5 hónap félkészülési időm, és úgy döntöttem, hogy miért ne próbálnám meg. Ezután kaptam egy edzéstervet, amit több-kevesebb sikerrel betartottam és vártam a versenyt.

A célom az volt, hogy lefussam a távot. Nagyon izgatott voltam már a verseny előtt, de alig vártam, hogy induljunk. A hangulat fenomenális volt. Kb. 8000 ember állt a startnál, szólt az inspiráló zene, a műsorvezető is sokat biztatott, aztán start. Eszméletlen jó érzés volt, ahogy elhaladtunk Városligetben és mindenki szurkolt. Aztán 3 kilométerenként a frissítő pontoknál ismét kaptuk az erősítőt és a mértéktelen biztatást.

Úton-útfélen szurkoltak a járókelők is. Mindez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy viszonylag könnyedén fussam a távot. Az utolsó 3 km tűnt egy kicsit nehéznek, de a célba érés mindenért kárpótolt. Ott mindenki ünnepelt, gratuláltunk egymásnak, megkaptuk a befutó érmet és egy kis elemózsiát. Fergeteges volt a hangulat, nagyon jó volt a szervezés.

Bátran mondhatom, hogy ez volt életem egyik legszebb napja! Időm: 1:46:07. Természetesen folytatom a mókát. Idén lesz még egy félmaraton Balatonon, aztán pedig márciusban lefutom a teljes maratont.

Mindenkit bíztatok arra, hogy menjen el Futóklubos edzésekre, mert ott annyi motivációt kap, hogy utána bármikor lefutja a félmaratont!

Köszönöm, hogy megoszthattam az élményeim!